"Mijn dag vullen met activiteiten die ik leuk vind"

Zorg die aansluit op uw behoeften en wensen

Een langdurige psychische kwetsbaarheid kan voor  problemen zorgen op verschillende levensgebieden; gezondheid, werk, relaties, sociaal leven of wonen. De wens om weer deel uit te maken van de maatschappij, sociale contacten op te doen, werk of het uitvoeren van een hobby is vaak groot. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Optimaal Leven is opgericht om u daarbij te ondersteunen.

Met het Optimaal Leven programma willen we de zorg nog beter op uw eigen behoeftes laten aansluiten. Uitgangspunt is dat u de regie over uw eigen leven voert. Het Optimaal Leven team ondersteunt u hierbij. Optimaal Leven biedt deze zorg in uw eigen wijk of omgeving. Door samen te werken met verschillende organisaties, proberen wij nog beter en vooral sneller op uw behoeftes aan te sluiten.

Regie in eigen handen

Bij Optimaal Leven staan uw wensen voorop. U stelt, samen met het Optimaal Leven team, uw eigen doelen op. Dit gebeurt met behulp van het Herstel Ondersteunings Plan (HOP). Dit plan beheert uzelf, tenzij u dit anders wenst. In dit plan kunt u uw wensen beschrijven en stelt u doelen op die gericht zijn op de eerder aangegeven levensgebieden. Deze doelen kunnen zowel gericht zijn op het heden als op de toekomst. Daarnaast biedt Optimaal Leven ondersteuning bij het hervinden van uw eigen identiteit, onderzoeken we waar uw kracht ligt en leert u omgaan met uw psychische kwetsbaarheid.

Het Optimaal Leven team

Een Optimaal Leven team bestaat uit medewerkers van verschillende organisaties. Eén van hen is uw contactpersoon. U kunt een beroep doen op een breed scala aan hulpverleners. Denk hierbij aan verpleegkundigen, psychiaters, maatschappelijk werkers en/of ervaringsdeskundigen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren en snel op uw behoeften en wensen aansluiten.

Lees meer in de folder: Zorg die aansluit op uw behoeften en wensen

Contact en Teams